Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.
L’Enric l’eriçó trobant la seva veu sota el roure, parlant amb els seus amics en un moment de creixement emocional.
Enric, l’eriçó, sempre segueix els seus amics encara que no sigui el que vol. A través d’un viatge emocional, descobreix la importància de ser sincer amb ell mateix i amb els altres. Un conte sobre l’amistat i l’autenticitat. No et perdis aquesta història commovedora! Llegeix-la ara!
Comparteix el conte!
Mida de la lletra




Capítol 1: L’eriçó silenciós

Enric, l’eriçó, vivia en un poble petit, a la vora del bosc. Era un lloc tranquil, on tots els animals es coneixien, i hi havia una sensació d’harmonia i companyonia. Entre els seus amics més propers hi havia en Clau, la guineu, sempre ple d’energia; Orfeu, l’òliba, savi i observador; i en Blauet, el conill més ràpid que ningú coneixia. Sovint es reunien per organitzar activitats, però en Clau solia ser qui prenia les decisions.

Per a Enric, l’amistat ho era tot. Ell sempre estava disponible, mai deia que no, i això feia que tothom el considerés un company ideal. Però, a mesura que passava el temps, una sensació estranya començava a créixer dins seu. Cada vegada que s’apuntava a una de les sortides organitzades per en Clau, com les llargues caminades pel bosc o les competicions d’atletisme d’en Blauet, sentia un pes que li apretava el pit. “Potser m’hauria agradat quedar-me a casa avui”, pensava, però mai ho deia en veu alta.

Un matí, en Clau va aparèixer amb un nou pla. “Anem al riu a pescar!”, va anunciar, amb la seva habitual energia. Tots van estar d’acord de seguida, però n’Enric es va quedar en silenci durant uns segons. El seu jardí necessitava una mica de cura, i ell havia esperat poder passar una tarda tranquil·la. Però no va voler decebre els seus amics, així que es va limitar a assentir amb el cap i acompanyar-los.

Capítol 2: El pes del cor

El riu estava tranquil, amb l’aigua brillant sota el sol de primavera. Els amics reien, mentre tiraven les canyes al corrent. Però n’Enric no se sentia connectat. Estava físicament allà, però la seva ment volava en altres direccions. Mirava el corrent, deixava que la brisa li acariciés les punxes, però no podia evitar sentir-se distant.

“Per què no puc simplement dir el que necessito?”, es preguntava en silenci. Sabia que els seus amics no es donarien compte del que li passava si no ho explicava, però la por de fer-los mal estava sempre present. “Només sóc un eriçó… què importa si cedeixo de tant en tant?”

Però no era només “de tant en tant”. A mesura que passaven les setmanes, en Clau continuava proposant activitats, i n’Enric cada vegada se sentia més apartat de si mateix. Començava a perdre la connexió amb el que realment volia fer. Els dies passaven com una sèrie de compromisos que ell mai havia escollit, i el seu cor es feia més pesat amb cada decisió presa en nom dels altres.

Capítol 3: L’observador silenciós

Un dia, durant una excursió per buscar les primeres flors de primavera, l’Enric va sentir que ja no podia més. Havien passat moltes hores des del matí, i ell només desitjava seure a la seva petita llar sota terra i gaudir del silenci. Però aquí estava, de nou seguint en Clau i en Blauet, que parlaven animadament sobre quines flors collirien per fer rams.

A l’ombra d’un roure antic, l’Enric es va asseure, deixant que els seus amics continuessin endavant. Va observar com corrien entre les flors, rient i gaudint del dia. Ell, però, no podia compartir aquella alegria. Sentia una opressió a l’interior que no podia explicar. “M’he perdut a mi mateix”, va murmurar en veu baixa.

Orfeu, que havia estat volant sobre ells, va veure l’eriçó assegut en silenci i va decidir acostar-s’hi. Amb una mirada tranquil·la, l’òliba es va posar al seu costat i va esperar. Al cap d’uns minuts, va dir amb la seva veu serena: “Et passa alguna cosa, Enric?”

L’eriçó es va quedar callat durant un moment, però finalment va parlar. “Sí… però no sé com explicar-ho. Em sembla que sempre estic seguint els altres, però mai faig el que realment vull fer.”

Orfeu va inclinar el cap, pensatiu. “Entenc el que dius. No és fàcil ser sincer amb un mateix. Però t’has plantejat què passaria si compartissis això amb els teus amics? Si són veritables amics, t’escoltaran.”

Capítol 4: La confrontació

Aquella tarda, quan van tornar de l’excursió, en Clau estava més emocionat que mai. “Demà hauríem de fer una carrera pel bosc!”, va proposar amb entusiasme. En Blauet va saltar d’alegria, com sempre, encantat amb la idea de córrer.

Però en aquell moment, abans que pogués cedir una vegada més, l’Enric va respirar profundament i va fer un pas endavant. “Amics… necessito dir-vos una cosa.” Tots es van girar cap a ell, sorpresos. L’eriçó, que sempre havia estat el més callat i comprensiu, ara els parlava amb una veu tremolosa però ferma.

“He estat pensant molt darrerament. Sempre he fet el que volíeu perquè m’importeu molt, però he arribat a un punt en què sento que he oblidat el que jo mateix necessito. Mai he dit que no, però dins meu em sento buit.”

Els amics es van quedar en silenci. En Clau, sempre el més fort, va mirar l’eriçó amb els ulls oberts. “Però… si no t’ho estàs passant bé, per què no ens ho has dit?”

L’Enric va abaixar la mirada. “Perquè tenia por que us enfadéssiu amb mi. Que penséssiu que no sóc un bon amic.”

Orfeu va intervenir amb suavitat. “Això que has fet ara, Enric, és el que fan els veritables amics: ser honestos, tant amb els altres com amb un mateix.”

Capítol 5: Un nou començament

El silenci que va seguir va ser llarg, però no era un silenci incòmode. En Clau va ser el primer a parlar, amb una expressió d’honestedat poc habitual. “Saps què, Enric? Tens raó. A vegades penso massa en el que vull fer jo, i no en si vosaltres també ho voleu. Ho sento.”

En Blauet, que fins ara havia estat callat, va fer un pas endavant. “Sí… mai m’he adonat que potser estàvem fent les coses a la nostra manera sense pensar en com et senties tu. No hauria de ser així.”

Des d’aquell moment, alguna cosa va canviar entre ells. Les trobades futures no van ser només propostes d’en Clau o en Blauet. Ara tots compartien els seus pensaments, i l’Enric ja no tenia por de dir quan necessitava descansar o fer alguna cosa diferent. Ell mateix havia après una lliçó valuosa: la importància d’escoltar les seves pròpies emocions i de ser fidel a si mateix.

El poble continuava sent el mateix lloc tranquil, però l’eriçó ja no vivia amb aquell pes al cor. Ara, quan caminava pel bosc, sentia la brisa amb una nova llibertat. Els seus amics l’estimaven tal com era, i ell havia descobert que la veritable amistat es basava en la sinceritat.

I així, l’Enric va seguir el camí del seu cor, sabent que, en el fons, respectar-se a un mateix és la clau per trobar l’autèntica felicitat.

Fi

Comparteix el conte!

Contes relacionats

El Camí del Ratolí Curiós

“El Camí del Ratolí Curiós” és una emocionant història d’exploració i descobriment. En Bori, un ratolí inquiet i curiós, s’atreveix a sortir del camí que tots segueixen per trobar un món ple de màgia i bellesa més enllà del conegut. Una aventura que ens ensenya la importància de deixar enrere la rutina i atrevir-nos a explorar noves possibilitats.

Descobreix aquest viatge màgic i anima’t a veure el món amb ulls nous!

Llegeix més

L’Ocell dels Colors

Descobreix la història de l’Ocell Blau i Rosa, un petit ocell que lluita per acceptar la seva identitat sense haver de triar. En un bosc màgic ple de color i vida, aprendrà que ser únic és el millor regal que podem fer-nos. Llegeix aquest conte inspirador que parla sobre la llibertat de ser un mateix. Un relat que inspira coratge i acceptació!

Llegeix més